na 18 rožtekov
Na orechovo-jablčnú náplň:
Na potretie:
Do veľkej misy preosejte múku, osoľte. Nastrúhajte maslo a pridajte šľahačku. Ručne alebo v robote spracujte rýchlo hladké cesto, aby maslo príliš nepovolilo. Cesto je trošku lepkavé, ale ďalšiu múku nepridávajte, takto zaistíte, že budú rožteky krehké. Cesto dajte uložiť na hodinu do chladničky.
Medzitým si pripravte náplň, stačí dobre premiešať všetky ingrediencie.
Cesto po vybratí z chladničky rozdeľte na 6 rovnakých bochníkov. Každý z nich vyvaľkajte do kruhu asi 5 mm hrubého. Každý kruh rozrežte na 6 rovnakých výsekov/trojuholníkov. Do širšieho okraja dajte lyžičku náplne a zarolujte rožtek smerom k cípu. Mierne ohnite do tvaru banánika a stlačte, aby cesto držalo pohromade.
Skladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre rozpálenej na 180 °C cca 20 – 25 minút do mierne zlatistej farby. Ešte horúce rožteky potrite rozpusteným maslom s rumom a pocukrujte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.