Ingrediencie
- 300 g hladkej múky na kysnuté cesto
- 20 g droždia
- 200 ml mlieka
- 1 vajce
- 30 g masla
- 100 g strúhaného parmezánu
- 200 g nahrubo strúhaného čedaru
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
Do misy nasypte múku a doprostred urobte jamku.
Do jamky nalejte časť vlažného mlieka a do nej rozdrvte droždie, pridajte cukor. Nechajte asi 10 minút odstáť.
Pridajte zvyšné mlieko, vajce, parmezán, soľ a vypracujte hladké cesto.
Cesto zakryte a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 45 min.
Po vykysnutí z cesta vyvaľkajte valček a ten nakrájajte na rovnako veľké kúsky (z ktorých budete neskôr tvarovať guľôčky s priemerom asi 3 cm).
Z každého kúsku cesta vytvarujte guľôčku, tú roztlačte a na stred položte trochu strúhaného čedaru. Potom všetko zabaľte do mešca a znovu vytvarujte do guľôčky tak, aby syr zostal uprostred.
Guľôčky skladajte na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných rozstupoch a pod utierkou nechajte ešte asi 15 minút kysnúť.
Vykysnuté guľôčky pečte na 180 °C dozlatista, asi 15 min.
Keď guľôčky začnú zlatnúť, posypte ich zvyšným čedarom a spolu s ním ich dopečte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.