Syrové guľôčky

Leto Syr
496 Syrové guľôčky

Ingrediencie

  •       300 g hladkej múky na kysnuté cesto
  •       20 g droždia
  •       200 ml mlieka
  •       1 vajce
  •       30 g masla
  •       100 g strúhaného parmezánu
  •       200 g nahrubo strúhaného čedaru
  •       1 lyžička cukru
  •       1 lyžička soli

Použitá múka

Postup

Do misy nasypte múku a doprostred urobte jamku.

Do jamky nalejte časť vlažného mlieka a do nej rozdrvte droždie, pridajte cukor. Nechajte asi 10 minút odstáť.

Pridajte zvyšné mlieko, vajce, parmezán, soľ a vypracujte hladké cesto.

Cesto zakryte a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 45 min.

Po vykysnutí z cesta vyvaľkajte valček a ten nakrájajte na rovnako veľké kúsky (z ktorých budete neskôr tvarovať guľôčky s priemerom asi 3 cm).

Z každého kúsku cesta vytvarujte guľôčku, tú roztlačte a na stred položte trochu strúhaného čedaru. Potom všetko zabaľte do mešca a znovu vytvarujte do guľôčky tak, aby syr zostal uprostred.

Guľôčky skladajte na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočných rozstupoch a pod utierkou nechajte ešte asi 15 minút kysnúť.

Vykysnuté guľôčky pečte na 180 °C dozlatista, asi 15 min.

Keď guľôčky začnú zlatnúť, posypte ich zvyšným čedarom a spolu s ním ich dopečte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.