Syrové motance s bazalkovým pestom

Syr
68 Syrové motance s bazalkovým pestom

Ingrediencie

  • 1 vajce
  • 25 g čerstvého droždia
  • 500 g hladkej múky na kysnuté cestá
  • 60 g repkového oleja
  • 250 ml mlieka zohriateho na 37 °C („na prst“)
  • 40 g cukru

Náplň:

  • 75 g kvalitného bazalkového pesta
  • 100 g parmezánu alebo čedaru

Postup

Najprv si z droždia, cukru a mlieka vytvorte kvások. Do veľkej misy si pripravte všetky ostatné ingrediencie. Keď kvások asi po 10 minútach vzíde, pridajte ho k ostatným surovinám a spracujte na hladké cesto. Posypte trochu múkou, misu prikryte utierkou a nechajte 40 minút kysnúť.

Nastrúhajte si syr a pripravte pesto na náplň. Cesto po vykysnutí spracujte rukami a vyvaľkajte na obdĺžnik široký asi 50 cm. Polovicu užšej polovice rovnomerne potrite pestom, posypte strúhaným syrom a prikryte druhou polovicou cesta. Krájajte asi 2 cm široké prúžky a zmotajte do motancov. Nechajte kysnúť pod utierkou asi 30 minút. Rúru predhrejte na 180 °C. Pečte asi 20 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku