2 hrnčeky polohrubej múky
2 celé vajcia
¾ hrnčeka trstinového cukru
¾ téglika bieleho skyru
nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
čerstvo vytlačená šťava z 1 chemicky neošetreného citróna
¾ hrnčeka olivového oleja
štipka soli
Rúru predhrejte na 180 stupňov C. Vymažte kruhovú formu maslom a vysypte polohrubou múkou.
Zmiešajte v miske všetky suché ingrediencie. V inej mise rozšľahajte vajcia s cukrom. Pridajte zvyšok tekutých prísad vrátane skyru a dobre premiešajte.
Potom postupne k tekutým ingredienciám pridajte aj tie sypké.
Dohladka spracované cesto nalejte do formy a pečte 30 – 35 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.