Taliansky citrónový koláč

Citron

Ingrediencie:

2 hrnčeky polohrubej múky

2 celé vajcia

¾ hrnčeka trstinového cukru

¾ téglika bieleho skyru

nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna

čerstvo vytlačená šťava z 1 chemicky neošetreného citróna

¾ hrnčeka olivového oleja

štipka soli

Použitá múka

Postup

Rúru predhrejte na 180 stupňov C. Vymažte kruhovú formu maslom a vysypte polohrubou múkou.

Zmiešajte v miske všetky suché ingrediencie. V inej mise rozšľahajte vajcia s cukrom. Pridajte zvyšok tekutých prísad vrátane skyru a dobre premiešajte.

Potom postupne k tekutým ingredienciám pridajte aj tie sypké.

Dohladka spracované cesto nalejte do formy a pečte 30 – 35 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.