Koláčové cesto:
Plnka:
Všetky suroviny na cesto vložte do hlbokej misy a ručne alebo hnetačom vypracujte na hladké, nelepivé cesto. Nechajte desať minút odpočívať. Cesto potom buď hneď použite, alebo ho môžete nechať cez noc v chladničke (je vhodné aj na zmrazenie, môžete ho tak mať nachystané aj pre budúce pečenie).
Začnite zahrievať rúru na 190 °C. Z cesta vyvaľkajte tenkú placku v tvare koláča, môžete si pomôcť silikónovou podložkou s vyznačenými kruhmi. Cesto opatrne preložte na plech s papierom na pečenie alebo použite ako my nepriľnavý povrch.
Zmiešajte kyslú smotanu s bylinkovou soľou a potrite tým cesto po celej ploche. Potom už len rovnomerne ozdobte všetkými ostatnými surovinami – je len na vás, koľko čoho si na slaný koláč dáte, zvládne celkom dosť plnky. Pečte vo vyhriatej rúre asi 12 – 15 minút, krájajte kolieskom a podávajte na lopári.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.