Ako prvé vydlabte z tekvice semienka, tekvicu položte na plech a pečte na 180 °C asi 20 – 30 min.
Keď je tekvica upečená a mäkká, dužinu vydlabte do misky a dohladka rozmixujte.
Vzniknuté tekvicové pyré zmiešajte s rozpusteným maslom, mliekom, cukrom, nastrúhaným zázvorom a vajcami.
Postupne vmiešajte aj múku, škoricu a kypriaci prášok. Vymiešajte hladké cesto.
Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou, potom do nej nalejte cesto.
Pečte pri teplote 180 °C asi 40 min. alebo kým bábovka nie je hotová (to môžete vyskúšať pomocou špajle). Čas pečenia bábovky sa môže meniť v závislosti od veľkosti formy.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.