Tekvicová bábovka

Tekvica
352 Tekvicová bábovka

Ingrediencie

  • ½ tekvice Hokkaido
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 3 lyžičky škorice
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy

Postup

Ako prvé vydlabte z tekvice semienka, tekvicu položte na plech a pečte na 180 °C asi 20 – 30 min.

Keď je tekvica upečená a mäkká, dužinu vydlabte do misky a dohladka rozmixujte.

Vzniknuté tekvicové pyré zmiešajte s rozpusteným maslom, mliekom, cukrom, nastrúhaným zázvorom a vajcami.

Postupne vmiešajte aj múku, škoricu a kypriaci prášok. Vymiešajte hladké cesto.

Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou, potom do nej nalejte cesto.

Pečte pri teplote 180 °C  asi 40 min. alebo kým bábovka nie je hotová (to môžete vyskúšať pomocou špajle). Čas pečenia bábovky sa môže meniť v závislosti od veľkosti formy.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku