Tenké palacinky s jahodovým tvarohom

Jahody
66 Tenké palacinky s jahodovým tvarohom

Ingrediencie

  • 90 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 lyžica masla

Náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 lyžica jahodovej marmelády
  • 250 g jahôd
  • 1 lyžička vanilkového cukru alebo vanilkovej esencie

Postup

Príprava cesta je veľmi ľahká. Preosiatu múku prešľahajte v hlbokej mise s mliekom, a keď bude zmes hladká a bez hrudiek, pridajte vajce. Je dôležité dať vajce až nakoniec, zamedzíte tým práve zbytočným hrudkám. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé palacinky, ktoré sa na panvici netrhajú.

Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridávať pod každú palacinku štetcom ešte trochu masla. Každú palacinku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte stiecť cesto rovnomerne po okraje. Palacinku sa nesnažte obracať skôr, ako sa začnú okraje v panvici samy odchlipovať. Potom ju jemne podoberte a otočte, na druhej strane nechajte palacinku minútku takzvane dôjsť a je to.

Na naplnenie palaciniek zmiešajte tvaroh s vanilkovým cukrom alebo esenciou, pridajte marmeládu a nadrobno pokrájané jahody. Dochuťte podľa vlastnej fantázie citrónom. Na ozdobenie poslúžia čerstvé bylinky, drvené orechy alebo čokoláda.

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku