Náplň:
Príprava cesta je veľmi ľahká. Preosiatu múku prešľahajte v hlbokej mise s mliekom, a keď bude zmes hladká a bez hrudiek, pridajte vajce. Je dôležité dať vajce až nakoniec, zamedzíte tým práve zbytočným hrudkám. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé palacinky, ktoré sa na panvici netrhajú.
Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridávať pod každú palacinku štetcom ešte trochu masla. Každú palacinku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte stiecť cesto rovnomerne po okraje. Palacinku sa nesnažte obracať skôr, ako sa začnú okraje v panvici samy odchlipovať. Potom ju jemne podoberte a otočte, na druhej strane nechajte palacinku minútku takzvane dôjsť a je to.
Na naplnenie palaciniek zmiešajte tvaroh s vanilkovým cukrom alebo esenciou, pridajte marmeládu a nadrobno pokrájané jahody. Dochuťte podľa vlastnej fantázie citrónom. Na ozdobenie poslúžia čerstvé bylinky, drvené orechy alebo čokoláda.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.