Tradičné české koláčiky sa u nás pečú už dobré storočie. Sú jednoduché a celkom rýchlo hotové. Ideálny druh, ktorý zvládnete aj na poslednú chvíľu.
Celé lieskové oriešky najlepšie na noc namočte do studenej vody. Ak máte nelúpané, ešte lepšie je dať ich na 10 minút do rúry pri 160 °C, potom ich ľahko olúpete. Jemne pražené oriešky majú navyše lepšiu chuť aj vôňu.
Zo všetkých uvedených surovín vypracujte hladké cesto, lieskové oriešky pridajte nakoniec. Potom cesto rozdeľte na tri diely. Z každého vyvaľkajte valček s priemerom 5 cm. Zabaľte do fólie alebo voskovaného obrúska a nechajte cez noc v chlade stuhnúť.
Rozohrejte rúru na 170 °C. Na doske ostrým nožom krájajte pravidelné kolieska hrubé asi 5 mm. Potom na vymazanom plechu upečte. Trvá to asi 10 – 15 minút. Ešte vlažné obaľujte v zmesi cukru.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.