4 vajcia
350 g hladkej špaldovej múky
170 g rozpusteného masla
275 g cukru
10 lyžíc plnotučného mlieka
1 vrecúško prášku do pečiva
na vymazanie formy maslo a hrubá múka alebo krupica
Na dokončenie:
horká čokoláda a drvené pistácie na ozdobenie
Rúru predhrejte na 160 °C.
Zo všetkých ingrediencií vypracujte cesto.
Hladké spracované cesto stiahnite stierkou do starostlivo vymazanej a vysypanej formy. To naozaj nepodceňte, nech sa dá baranček dobre vyklopiť.
Pečte vo vyhriatej rúre 45 minút, potom odklopte vrch, skontrolujte špajľou a podľa potreby dopekajte.
Po vychladnutí barančeka vyberte z formy, na mriežke ho polejte rozpustenou horkou čokoládou a posypte pistáciami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.