Trdelník

Cesto Škorica Vianoce
121 Trdelník

Ingredience

(na 6 kousků)
250 g hladké mouky na kynutá těsta
1 žloutek
80 g rozpuštěného másla
50 g třtinového cukru
20 g čerstvého droždí
125 ml plnotučného vlažného mléka

Na dokončení

rozpuštěné máslo

k obalení drcené oříšky, skořice, vanilkový moučkový cukr, třtinový cukr, perníkové koření

+ budete potřebovat sklenice obalené alobalem nebo ocelovou pečicí formu na trdelník, případně na kremrole

 

Použitá múka

Trdelník je tradičná a obľúbená sladká pochúťka. Vďaka tomuto domácemu receptu si môžete pripraviť trdelník v pohodlí vašej kuchyne a nechať sa uniesť jeho neodolateľnou chuťou.

Postup

Nasypte do misy múku a cukor, utvorte jamku, do ktorej nadrobíte droždie, a zalejte mliekom. Nechajte 15 minút odpočívať. Keď kvások vzíde, pridajte zvyšné suroviny a spracujte hladké nelepivé cesto, poprášte múkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.

Medzitým rošt v rúre nastavte tak nízko, aby sa mohli trdelníky piecť na výšku. Z cesta vyvaľkajte tenkú placku, narežte na pásiky a obtáčajte nimi trubičky či zaváracie poháre. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút. Po upečení stiahnite z trubiček, potrite jemne rozpusteným maslom a obaľujte podľa chuti.

 

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.