na 2 porcie
V mise premiešajte múku, krupicový cukor a škoricu. Pridajte žĺtky, mlieko a prepracujte dohladka. Ak máte chuť, môžete hrozienka ešte na chvíľu ponoriť do rumu. Z bielkov vyšľahajte sneh a opatrne vmiešajte do cesta. Nechajte odležať a medzitým nakrájajte jablká na tenšie plátky.
Teraz záleží na veľkosti panvice: ak máte dosť veľkú, môžete robiť obe porcie naraz, prípadne zmes rozdeľte a pripravte každú porciu zvlášť. Na panvičke nechajte rozpustiť maslo, vložte jablká a krátko ich orestujte domäkka. Pridajte cukor a nechajte pomaly karamelizovať. Potom vlejte cesto, zasypte ich hrozienkami a na nízkom plameni nechajte trhanec pomaly zospodu zozlatnúť. Obráťte a minútku dopekajte aj spodnú časť. Trhanec natrhajte hranou obracačky a servírujte.
Povesť : Cisársky trhanec sa preslávil predovšetkým v Rakúsku, ale aj my máme svoju verziu. Jej vznik sa viaže k veľkonočným sviatkom. Tie sa podľa tradícií začínajú Škaredou stredou. Trhanec – teda škaredá, potrhaná omeleta – bol klasickými raňajkami v tento deň. Nie je však dôvod škarediť sa, ide totiž o vynikajúce raňajky.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.