na 1 koláč s priemerom 24 cm
Z múky, cukru, soli, sódy, žĺtka, masla a mlieka vypracujte cesto. Zabaľte do fólie a nechajte hodinu v chladničke odležať.
Z cesta oddeľte 2/3, ktorými vyložíte tortovú formu. Tú si radšej vopred zospodu vyložte papierom na pečenie. Zarovnajte okraje.
Nastrúhajte jablká, jemne posypte škoricou a premiešajte. Jablkami naplňte cestom vyloženú formu. Vložte na ľubovoľné miesto „poklad“ – peniažtek, ozdôbky, fazuľu…
Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkajte tenký plát. Ním prikryte koláč a okraje odstráňte. Potrite rozšľahaným vajcom. Zo zvyšného cesta môžete vytvoriť ozdoby, ktorými koláč dozdobíte tak, aby pripomínal korunu.
Vložte do rúry predhriatej na 180°C a pečte 40 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.