Tvarohová pizza zo špaldovej múky

Syr
113 Tvarohová pizza zo špaldovej múky

Ingrediencie

  • 100 g mäkkého tvarohu (najlepšie scedeného)
  • 30 g zmesi hladkej a celozrnnej špaldovej múky
  • 1 celé vajce
  • štipka soli
  • 1 mozzarella
  • 100 g kvalitnej morčacej šunky
  • paradajkové sugo
  • čerstvé bylinky alebo špenát, rukola atď. na ozdobenie

Postup

V robotovi, alebo v mise stierkou premiešajte všetky ingrediencie a spracujte hladké, celkom riedke cesto. Neľakajte sa, toto cesto je iné, nebudete mať pružné cesto ako na klasickú pizzu, skôr veľmi hutné lievancové. Pripravte si plech s papierom na pečenie, alebo kvalitný nepriľnavý plech a cesto naň stierkou rozprestrite.

Pečte čisté cesto pri 180 °C asi 10 – 12 minút. Až potom, keď bude základ trochu zapečený, je čas pizzu ozdobiť. Potrite ju až po kraje paradajkovým sugom a ozdobte mozzarellou, šunkou, pridať môžete podľa chuti olivy, kukuricu, vajce, tuniaka či ďalšie druhy syrov.

Ozdobenú pizzu dopekajte podľa náplne ďalších asi 10 minút, aby bola krásne prepečená a zlatistá.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku