Tvarohové fašiangové šišky

181 Tvarohové fašiangové šišky

INGREDIENCIE

  • 250 g hladkej múky
  • 6 lyžíc plnotučného mlieka
  • 1 lyžica domáceho vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 3 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 3 lyžice rumu

Na dokončenie

  • práškový cukor, škorica

POSTUP

Ideálny fašiangový recept, ktorý si zvládnete pripraviť s deťmi. Len nezabudnite asistovať alebo plne prevziať samotné smaženie. Na cesto však stačí v miske zmiešať všetky ingrediencie a vymiešať kompaktnú hladkú zmes.

Cesto dávkujte lyžicou do panvice s rozpáleným olejom a pečte zhruba 4 minúty do zozlatnutia a prepečenia. Upečené ich nechajte v obrúsku minútu odkvapkať od prebytočného oleja a potom obaľujte v zmesi práškového cukru so škoricou. Skvele chutia s hrnčekom teplého kakaa.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku