Tvarohové halušky z krupice s jahodovým rozvarom

Jahody Leto
135 Tvarohové halušky z krupice s jahodovým rozvarom

Ingrediencie

na 4 porcie

Na 10 halušiek:

1 vanička polotučného tvarohu (250 g)

80 g krupice

1 vajce

štipka soli

 

Na omáčku:

200 g čerstvých alebo aj mrazených jahôd

1 polievková lyžica medu

1 dl pomarančovej šťavy

 

crème fraîche a bylinky na podávanie

Postup:

Do trojlitrového hrnca napusťte dostatok vody a začnite privádzať do varu. Do rajnice nasypte celé jahody, pridajte med a pomarančovú šťavu a nechajte pomaly zahrievať. V miske si medzitým zmiešajte suroviny na halušky a na pár minút nechajte stáť.

 

Ovocie varte na nízkom plameni, kým nezíska konzistenciu omáčky. Je na vás, či necháte v rozvare celé jahody, alebo omáčku rozmixujete dohladka, oboje má svoje klady. Do vriacej vody hádžte halušky – tvarujeme ich dvoma lyžicami, nie v ruke. Naberte cesto na jednu lyžicu a druhou ho zložte, tým sa vytvaruje podlhovastá šiška, ktorú zľahka stiahnite do vriacej vody. Varte na dvakrát po 5 haluškách. Halušky sú hotové po pár minútach, keď vyplávajú.

 

Halušky podávajte na tanieri s naliatou omáčkou, doplňte crème fraîche a čerstvou mätou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku