na 4 porcie
1 vanička polotučného tvarohu (250 g)
80 g krupice
1 vajce
štipka soli
200 g čerstvých alebo aj mrazených jahôd
1 polievková lyžica medu
1 dl pomarančovej šťavy
crème fraîche a bylinky na podávanie
Do trojlitrového hrnca napusťte dostatok vody a začnite privádzať do varu. Do rajnice nasypte celé jahody, pridajte med a pomarančovú šťavu a nechajte pomaly zahrievať. V miske si medzitým zmiešajte suroviny na halušky a na pár minút nechajte stáť.
Ovocie varte na nízkom plameni, kým nezíska konzistenciu omáčky. Je na vás, či necháte v rozvare celé jahody, alebo omáčku rozmixujete dohladka, oboje má svoje klady. Do vriacej vody hádžte halušky – tvarujeme ich dvoma lyžicami, nie v ruke. Naberte cesto na jednu lyžicu a druhou ho zložte, tým sa vytvaruje podlhovastá šiška, ktorú zľahka stiahnite do vriacej vody. Varte na dvakrát po 5 haluškách. Halušky sú hotové po pár minútach, keď vyplávajú.
Halušky podávajte na tanieri s naliatou omáčkou, doplňte crème fraîche a čerstvou mätou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.