Tvarohový baranček zo špaldovej múky

Veľká noc
138 Tvarohový baranček zo špaldovej múky

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 150 g rozpusteného masla
  • 120 g trstinového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 230 g hladkej špaldovej múky
  • 250 g polotučného mäkkého tvarohu
  • citrónová kôra asi z polovice citróna
  • vyškrabané semienka z jednej tobolky vanilky
  • bokom mlieko na prípadné zriedenie

Postup

Pre tvarohové cesto je vždy najdôležitejšie, aby ste mali všetky suroviny v rovnakej (najlepšie izbovej) teplote. Preto si vyberte vajcia a tvaroh 2 hodiny vopred na linku. Prípadne môžete aj večer pred prípravou.

Na cesto najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, získať nadýchanú svetlú penu z vajec môže trvať aj pätnásť minút. Tento krok však neuponáhľajte, je to základ pre nadýchané tvarohové cesto. Následne pridajte schladené tekuté maslo a zašľahajte aj tvaroh. Bokom premiešajte múku s práškom do pečiva a prisypte do zmesi, opäť zapracujte. Potom vyškrabte vanilku a nastrúhajte kôru, znovu premiešajte celé cesto, či nesteká, a pridajte pár lyžíc plnotučného mlieka.

Vymažte dôkladne formu a vysypte ju hrubou múkou. Rozohrejte rúru na 160 stupňov C.

Stiahnite cesto do formy a nechajte zaklopené piecť 50 minút pri 160 stupňoch C. Určite celý čas nechajte barančeka zaklopeného a neotvárajte rúru.

Hotového vychladeného barančeka môžete zdobiť napríklad jarnými kvetmi a českou čipkou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku