Pre tvarohové cesto je vždy najdôležitejšie, aby ste mali všetky suroviny v rovnakej (najlepšie izbovej) teplote. Preto si vyberte vajcia a tvaroh 2 hodiny vopred na linku. Prípadne môžete aj večer pred prípravou.
Na cesto najprv vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, získať nadýchanú svetlú penu z vajec môže trvať aj pätnásť minút. Tento krok však neuponáhľajte, je to základ pre nadýchané tvarohové cesto. Následne pridajte schladené tekuté maslo a zašľahajte aj tvaroh. Bokom premiešajte múku s práškom do pečiva a prisypte do zmesi, opäť zapracujte. Potom vyškrabte vanilku a nastrúhajte kôru, znovu premiešajte celé cesto, či nesteká, a pridajte pár lyžíc plnotučného mlieka.
Vymažte dôkladne formu a vysypte ju hrubou múkou. Rozohrejte rúru na 160 stupňov C.
Stiahnite cesto do formy a nechajte zaklopené piecť 50 minút pri 160 stupňoch C. Určite celý čas nechajte barančeka zaklopeného a neotvárajte rúru.
Hotového vychladeného barančeka môžete zdobiť napríklad jarnými kvetmi a českou čipkou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.