Tvarohový baranček

Veľká noc

Ingrediencie

  •        225 g hladkej tortovej múky Babičkina voľba
  •        250 g tvarohu
  •        200 g masla
  •        200 g práškového cukru
  •        4 vajcia
  •        1 lyžica vanilkového cukru
  •        1 prášok do pečiva
  •        1 lyžica tuzemáku
  •        1 lyžička citrónovej kôry
  •        štipka soli
  •        maslo a hrubá múka na vymazanie

Postup

Extra vláčny, voňavý a plný tvarohu. Stačí pridať mašličku, rúno z práškového cukru a máte výstavného veľkonočného barančeka!

 

1) V mise premiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Do čistej veľkej misy dajte vajce a oba cukry. Vyšľahajte metlou do svetlej peny.

2) Pridajte tvaroh, citrónovú kôru, tuzemák a rozpustené maslo. Znovu vyšľahajte do svetlej peny. Pridajte suchú zmes a postupne zapracujte.

3) Formu na barančeka vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Do spodného dielu formy opatrne vlejte pripravené cesto (asi 1 cm pod horný okraj formy) a zakryte horným dielom formy.

4) Barančeka pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút. Ku koncu pečenia barančeka otestujte vpichom špajle. Ak je baranček upečený, nemalo by na špajli zostávať žiadne vlhké cesto.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku