300 g hladkej múky
200 g mäkkého masla
80 g práškového cukru
1 žĺtok
+ citrónová kôra
+ kakao (na tmavé cesto)
Z uvedených surovín vypracujte hladké a kompaktné svetlé i tmavé cesto. Zabaľte ho zvlášť do fólie a dajte na noc odležať do chladničky alebo inam do tmy a chladu.
Zlepované linecké s marmeládou
Na dokončenie:
Marmelády – malinová, ríbezľová, slivková, čerešňová
Slaný karamel, liekovooriešková nátierka
Rôzne druhy čokoládových poliev – horká, mliečna, ruby, biela
Orechy, orechová drvina, lyofilizované ovocie
Či už svetlé, alebo tmavé cesto vyvaľkajte asi na 3 mm, vykrajujte obľúbené tvary a podľa fantázie zdobte marmeládou, krémami, máčajte v čokoláde, sypte orechmi a zdobte sušeným ovocím.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.