Univerzálne linecké cesto

Vianoce
166 Univerzálne linecké cesto

Ingrediencie

300 g hladkej múky

200 g mäkkého masla

80 g práškového cukru

1 žĺtok

+ citrónová kôra

+ kakao (na tmavé cesto)

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Z uvedených surovín vypracujte hladké a kompaktné svetlé i tmavé cesto. Zabaľte ho zvlášť do fólie a dajte na noc odležať do chladničky alebo inam do tmy a chladu.

Zlepované linecké s marmeládou

Na dokončenie:

Marmelády – malinová, ríbezľová, slivková, čerešňová

Slaný karamel, liekovooriešková nátierka

Rôzne druhy čokoládových poliev – horká, mliečna, ruby, biela

Orechy, orechová drvina, lyofilizované ovocie

Či už svetlé, alebo tmavé cesto vyvaľkajte asi na 3 mm, vykrajujte obľúbené tvary a podľa fantázie zdobte marmeládou, krémami, máčajte v čokoláde, sypte orechmi a zdobte sušeným ovocím.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.