Na 2 porcie
Na dokončenie
Rýchly a efektný dezert pre zamilovaných. Potrebujete dve mištičky vhodné na zapekanie – z kvalitnej keramiky. Obe dôkladne prstami vytrite maslom a vysypte kakaom.
Cesto vymiešajte vo vodnom kúpeli. Začnite rozpúšťať nalámanú čokoládu s maslom. V mise vedľa pripravte vajcia s cukrom a múkou. Postupne zašľahajte zmes čokolády a kakaa do vaječnej zmesi. Rozdeľte napoly do formičiek.
Pečte v rozohriatej rúre pri 195 °C rovných 7 minút – alebo podľa veľkosti formičky. Čas aj teplota pečenia sú pri tomto dezerte kľúčové, aby sa zapiekla bábovka, ale zostal efekt lávy – teda tekutého čokoládového srdca.
Višňovú omáčku stihnete počas pečenia. Stačí v rajnici prevariť višne s pálenkou alebo obľúbeným likérom, trochu dosladiť, prípadne naopak pokvapkať citrónovou šťavou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.