Valentínsky koláč

239 Valentínsky koláč

Ingrediencie

  • 150 g hladkej múky na krehké pečivo
  • 90 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 45 ml studenej vody
  • 50 g mletých mandlí
  • 250 g záhradného ovocia (maliny, čučoriedky, jahody, ríbezle, višne…)
  • 5 žĺtkov
  • 30 g krupicového cukru
  • 200 – 220 g kyslej smotany
  • 1 vanilkový struk
  • 30 ml rumu
  • 1 lyžička citrónovej kôry

Postup

V mise zo 150 g hladkej múky, pokrájaného masla, práškového cukru a vody vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 30 min. chladiť v chladničke.

Rúru predhrejte na 180°C.

Po vychladení z cesta vyvaľkajte okrúhlu placku a preneste ju do koláčovej formy. Odkrojte prečnievajúce cesto.

Pripravte si krémovú náplň tak, že vyšľaháte žĺtky s cukrom a potom do nich ručne vmiešate kyslú smotanu, cukor, obsah vanilkového struku, rum a citrónovú kôru.

Na cesto rovnomerne rozvrstvite mleté mandle, na ne ovocie a všetko zalejte hladkým krémom. Zo zvyšného cesta povykrajujte srdiečka a poukladajte ich na vrch koláča.

Pečte dozlatista. Bude to trvať 20 – 30 min., v závislosti od vašej rúry.

TIP: Do krémovej náplne môžete pridať nastrúhanú čokoládu alebo lyžicu Holandského kakaa.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku