V mise zo 150 g hladkej múky, pokrájaného masla, práškového cukru a vody vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 30 min. chladiť v chladničke.
Rúru predhrejte na 180°C.
Po vychladení z cesta vyvaľkajte okrúhlu placku a preneste ju do koláčovej formy. Odkrojte prečnievajúce cesto.
Pripravte si krémovú náplň tak, že vyšľaháte žĺtky s cukrom a potom do nich ručne vmiešate kyslú smotanu, cukor, obsah vanilkového struku, rum a citrónovú kôru.
Na cesto rovnomerne rozvrstvite mleté mandle, na ne ovocie a všetko zalejte hladkým krémom. Zo zvyšného cesta povykrajujte srdiečka a poukladajte ich na vrch koláča.
Pečte dozlatista. Bude to trvať 20 – 30 min., v závislosti od vašej rúry.
TIP: Do krémovej náplne môžete pridať nastrúhanú čokoládu alebo lyžicu Holandského kakaa.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.