Valentínsky Red Velvet

Torta Valentín
180 Valentínsky Red Velvet

Ingrediencie

Na korpus:

  • 500 g hladkej tortovej múky
  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g krupicového cukru
  • 30 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 400 ml cmaru
  • 1 lyžička červenej gélovej farby
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli

Na krém:

  • 400 g mascarpone
  • 125 g krémového syra Philadelphia
  • 1 téglik smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička bourbon vanilky

 

  • Príprava: 20 minút
  • Pečenie: 40 minút

Postup

Pripravte si formu na tortu, podľa typu ju vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie. Vypracujte sneh z bielkov. Zmäknuté maslo a cukor vyšľahajte dohladka. Po jednom pridávajte žĺtky, potom lyžičku vanilkového extraktu. Bokom zmiešajte múku s kakaom, práškom do pečiva a soľou.

Cmar zmiešajte s lyžičkou gélovej farby a dôkladne rozmiešajte. Šľahač nechajte pracovať na stredné otáčky a po častiach pridávajte zafarbený cmar a múčnu zmes, až kým nevznikne vláčne tuhšie cesto. Nakoniec jemne zapracujte bielky.

Pečte asi 40 minút, kým nie je zapichnutá špajľa suchá. Korpus nechajte na mriežke úplne vychladnúť. Pri príprave krému vyšľahajte mascarpone so šľahačkou a cukrom. Nakoniec do hladkého krému pridajte aj čerstvý syr a vanilku. Tortu ozdobte krémom a napríklad jedlými kvetmi.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku