Na korpus:
Na krém:
Objavte tento famózny recept na úžasnú tortu Red Velvet. Táto nádherná torta je ideálna na všetky príležitosti – od narodeninových osláv až po romantické večere pri sviečkach.
Pripravte si formu na tortu, podľa typu ju vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie. Vypracujte sneh z bielkov. Zmäknuté maslo a cukor vyšľahajte dohladka. Po jednom pridávajte žĺtky, potom lyžičku vanilkového extraktu. Bokom zmiešajte múku s kakaom, práškom do pečiva a soľou.
Cmar zmiešajte s lyžičkou gélovej farby a dôkladne rozmiešajte. Šľahač nechajte pracovať na stredné otáčky a po častiach pridávajte zafarbený cmar a múčnu zmes, až kým nevznikne vláčne tuhšie cesto. Nakoniec jemne zapracujte bielky.
Pečte asi 40 minút, kým nie je zapichnutá špajľa suchá. Korpus nechajte na mriežke úplne vychladnúť. Pri príprave krému vyšľahajte mascarpone so šľahačkou a cukrom. Nakoniec do hladkého krému pridajte aj čerstvý syr a vanilku. Tortu ozdobte krémom a napríklad jedlými kvetmi.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.