na 36 kusov
Ďalej potrebujete formičky na madlenky – buď kovové formičky, alebo ešte lepšie silikónovú formu, ktorá sa nemusí vymazávať.
Vajcia sú do cesta najlepšie v izbovej teplote. Preto ich vyberte z chladničky dve hodiny pred prípravou cesta.
Múku a práškový cukor preosejte, aby cesto nemalo zbytočné hrudky. Z vajec a cukru vyšľahajte nadýchanú hladkú svetlú penu. Cukor a vajcia vyšľahajte do peny, pridajte múku, potom kôru a šťavu z citróna, semienka vanilky a nakoniec tiež vlažné tekuté maslo.
Cesto na madlenky treba nechať odležať v chladničke minimálne 6 hodín, alebo ešte lepšie cez noc. Najlepšie totiž chutia ešte vlažné, a tak je najlepšie pripravovať ich vždy čerstvé na okamžitú spotrebu.
Formu na madlenky plňte ideálne vrecúškom na krémy, nepokvapkáte tak všetko okolo. Formu plňte maximálne z dvoch tretín, pretože cesto v rúre krásne napuchne. Madlenky sa pečú rýchlo na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre asi 5 minút. Z formičiek ich vyklepnite ešte za tepla a nechajte vychladnúť na mriežke.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.