Vanilkové madlenky

97 Vanilkové madlenky

INGREDIENCIE

na 36 kusov

  • 65 g hladkej múky na krehké pečivo
  • 40 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 70 g rozohriateho masla
  • 1 tobolka vanilky
  • kôra a šťava z jedného citróna

Ďalej potrebujete formičky na madlenky – buď kovové formičky, alebo ešte lepšie silikónovú formu, ktorá sa nemusí vymazávať.

POSTUP

Vajcia sú do cesta najlepšie v izbovej teplote. Preto ich vyberte z chladničky dve hodiny pred prípravou cesta.

Múku a práškový cukor preosejte, aby cesto nemalo zbytočné hrudky. Z vajec a cukru vyšľahajte nadýchanú hladkú svetlú penu. Cukor a vajcia vyšľahajte do peny, pridajte múku, potom kôru a šťavu z citróna, semienka vanilky a nakoniec tiež vlažné tekuté maslo.

Cesto na madlenky treba nechať odležať v chladničke minimálne 6 hodín, alebo ešte lepšie cez noc. Najlepšie totiž chutia ešte vlažné, a tak je najlepšie pripravovať ich vždy čerstvé na okamžitú spotrebu.

Formu na madlenky plňte ideálne vrecúškom na krémy, nepokvapkáte tak všetko okolo. Formu plňte maximálne z dvoch tretín, pretože cesto v rúre krásne napuchne. Madlenky sa pečú rýchlo na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre asi 5 minút. Z formičiek ich vyklepnite ešte za tepla a nechajte vychladnúť na mriežke.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku