Vanilkovo-mandľové rožteky z celozrnnej múky

Mandle Vianoce
59 Vanilkovo-mandľové rožteky z celozrnnej múky

Ingrediencie:

  • 430 g celozrnnej ražnej múky
  • 350 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 150 g mletých mandlí
  • zmes na obalenie: 200 g práškového cukru + 2 vanilkové cukry

Postup:

Do misy nasypte múku, pridajte práškový cukor, soľ a mleté mandle.

Všetko vypracujte spolu s maslom pokrájaným na menšie kusy dohladka a potom cesto uložte cez noc do chladničky.

Z vychladeného cesta vyvaľkajte valček a ten nakrájajte na rovnaké dieliky.

Z každého dielika tvarujte rožtek a tie klaďte na plech s rozostupmi.

Pečte na 180 °C 10 – 15 min. alebo do ružova.

Upečené rožteky nechajte mierne vychladnúť a potom ich obaľujte v zmesi cukrov.

Vianočná súťaž
Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku