Veľkonočné cupcakes – králičky

Cupcaky Syr Veľká noc

Ingrediencie

Na korpus:

2 vajcia

180 g polohrubej múky

40 g zmäknutého masla

1 lyžička prášku do pečiva

150 g cukru

70 g orieškového masla

jemne nastrúhaná citrónová kôra

štipka mletej vanilky

80 – 100 ml plnotučného mlieka

 

Na krém:

250 g mascarpone

100 g čerstvého syra

80 g krupicového cukru

Ďalej čokoládová, ružová poleva

Použitá múka

Postup

V mise robota šľahajte maslo s cukrom, kým nezosvetlie, a postupne pridajte aj vajcia. Vždy keď sa jedna ingrediencia zapracuje, pridávajte ďalšie v tomto poradí – mlieko, orieškové maslo, múku premiešanú s kypriacim práškom, citrónovú kôru a vanilku.

Cesto dávkujte do košíčkov na muffiny zdobiacim vrecúškom alebo dávkovačom na zmrzlinu. Košíčky je najvhodnejšie plniť asi z ¾. Pomocou alobalových guliek vytvarujete muffin tak, aby vznikli uši a líca. Pečte pomaly pri 165 °C asi 25 minút. Pred ďalším zdobením nechajte celkom vychladnúť.

Na prípravu krému vyberte mascarpone a syr z chladničky až tesne pred šľahaním. Dajte všetko do robota a vyšľahajte balónovou metlou hladký krém. Špachtľou alebo cukrárskym nožom potrite vrch muffinu a vytvorte strapatý kožuštek králika. Farbami potom doladíte fúziky a uši.

 

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.