Na korpus:
2 vajcia
180 g polohrubej múky
40 g zmäknutého masla
1 lyžička prášku do pečiva
150 g cukru
70 g orieškového masla
jemne nastrúhaná citrónová kôra
štipka mletej vanilky
80 – 100 ml plnotučného mlieka
Na krém:
250 g mascarpone
100 g čerstvého syra
80 g krupicového cukru
Ďalej čokoládová, ružová poleva
V mise robota šľahajte maslo s cukrom, kým nezosvetlie, a postupne pridajte aj vajcia. Vždy keď sa jedna ingrediencia zapracuje, pridávajte ďalšie v tomto poradí – mlieko, orieškové maslo, múku premiešanú s kypriacim práškom, citrónovú kôru a vanilku.
Cesto dávkujte do košíčkov na muffiny zdobiacim vrecúškom alebo dávkovačom na zmrzlinu. Košíčky je najvhodnejšie plniť asi z ¾. Pomocou alobalových guliek vytvarujete muffin tak, aby vznikli uši a líca. Pečte pomaly pri 165 °C asi 25 minút. Pred ďalším zdobením nechajte celkom vychladnúť.
Na prípravu krému vyberte mascarpone a syr z chladničky až tesne pred šľahaním. Dajte všetko do robota a vyšľahajte balónovou metlou hladký krém. Špachtľou alebo cukrárskym nožom potrite vrch muffinu a vytvorte strapatý kožuštek králika. Farbami potom doladíte fúziky a uši.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.