na 12 cupcakes:
Na dozdobenie:
Najprv dajte predhrievať rúru na 170 °C. A začnite spracovávať cesto. Šľahajte celé vajcia s cukrom do peny. Trvá to asi 10 minút podľa sily robota. Vznikne takmer dvojnásobná hmota, nadýchaná pena. Tento našľahaný krém zastúpi kypridlo v ceste. Do krému zašľahajte na kocky nakrájané zmäknuté maslo.
Keď je základná zmes hladká, pridajte mlieko a postupne múku. Nakoniec vmiešajte nastrúhanú kôru – len žltú časť, z celého citróna. Ten buď dôkladne umyte, alebo ideálne kúpte chemicky neošetrený – z biologického poľnohospodárstva.
Košíčky plňte z dvoch tretín a snažte sa mať vo všetkých rovnaké množstvo cesta. Pečte pomaly uprostred rúry asi 20 minút. Kontrolujte špajľou a prípadne nechajte pár minút dôjsť. Na mriežke nechajte muffiny celkom vychladnúť.
Medzitým si pripravte krém. Šľahačom spracujte mascarpone, zmäknuté maslo (oboje v rovnakej teplote, aby sa krém nezrazil), šľahačku a cukor až vyšľahaný maslový krém podľa vlastnej chuti ešte doslaďte a môžete v závere pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy. Predovšetkým je dôležité krém neprešľahať, musí jemne stekať zo stierky. Vrecúško s hviezdicovou koncovkou bohato ozdobte krémom, na záver posypte popraškom z lyofilizovaných malín alebo jahôd. Dokončte pár lístočkami byliniek alebo kvetov.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.