Zmiešajte droždie, lyžicu múky, lyžicu cukru a trochu mlieka a nechajte vzísť kvások.
V mise zmiešajte zvyšnú múku, prilejte maslo, soľ, žĺtok a na záver aj kvások. Zmes vypracujte na nelepivé cesto, zakryte a nechajte na teplom mieste vykysnúť.
Na pomúčenej doske prepracujte cesto, rozdeľte ho na menšie kúsky (cca ako orech) a ušúľajte z nich dlhšie valčeky. Uvážte na ňom uzlík a palcom vytvarujte jamku pre hlavičku. Na záver na miesto očí vtlačte menšie hrozienka a nechajte vtáčiky kysnúť ďalších 5-10 minút.
Plech vysteľte papierom na pečenie a predhrejte rúru na 180°C. Medzitým rozmiestnite vtáčiky na plech a potrite ich rozšľahaným žĺtkom. Pečte asi 20 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.