Veľkonočný baránok

Veľká noc
238 Veľkonočný baránok

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 200 g múky Babičkina voľba tortová
  • 1 jablko
  • 2 mrkvi
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 40 g hrozienok
  • 10 g drtených mandlí
  • ½ lyžičky citrónovej kôry
  • 1 polievková lyžička rumu

Postup

Zohrejte rúru na 180°C. Následne si vymažte formu na baránka maslom a vysypte ju polohrubou múkou alebo rozdrtenými piškótami.

V miske vyšľahajte svetlú nadýchanú penu z vajíčok, kryštálového a vanilkového cukru.

Múku zmiešajte s kypriacim práškom tak, aby kypriaci prášok bol v celom ceste. Metličkou pomaly zmiešajte sypkú zmes s vaječnou penou.

Následne olúpajte jablko a mrkvu, nastrúhajte ich a vmiešajte do pripravenej zmesi. Na záver pridajte mandle, hrozienka, rum, citrónovú kôru a všetko metličkou poriadne premiešajte.

Cesto nalejte do pripravenej formy a vo vyhriatej rúre pečte 45 minút. Baránok je upečený vtedy, keď po zapichnutí špajdle nezostane cesto na špajdli.

Po upečení nechajte formu 1-2 minúty vychladnúť a následne môžete baránka vyklopiť, posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku