Ingrediencie
- 4 vajcia
- 120 g kryštálového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 200 g múky Babičkina voľba tortová
- 1 jablko
- 2 mrkvi
- 1 balenie kypriaceho prášku
- 40 g hrozienok
- 10 g drtených mandlí
- ½ lyžičky citrónovej kôry
- 1 polievková lyžička rumu
Zohrejte rúru na 180°C. Následne si vymažte formu na baránka maslom a vysypte ju polohrubou múkou alebo rozdrtenými piškótami.
V miske vyšľahajte svetlú nadýchanú penu z vajíčok, kryštálového a vanilkového cukru.
Múku zmiešajte s kypriacim práškom tak, aby kypriaci prášok bol v celom ceste. Metličkou pomaly zmiešajte sypkú zmes s vaječnou penou.
Následne olúpajte jablko a mrkvu, nastrúhajte ich a vmiešajte do pripravenej zmesi. Na záver pridajte mandle, hrozienka, rum, citrónovú kôru a všetko metličkou poriadne premiešajte.
Cesto nalejte do pripravenej formy a vo vyhriatej rúre pečte 45 minút. Baránok je upečený vtedy, keď po zapichnutí špajdle nezostane cesto na špajdli.
Po upečení nechajte formu 1-2 minúty vychladnúť a následne môžete baránka vyklopiť, posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.