Do vlažného mlieka dajte lyžičku múky, cukru, rozdrobené droždie, zamiešajte a nechajte vzísť kvások.
Maslo vymiešajte so žĺtkami a cukrom. Pridajte citrónovú kôru, soľ, vanilku, kvások a postupne zapracovávajte múku, kým nevznikne vláčne cesto. Zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť.
Nakoniec cesto rozvaľkajte na pruh asi 25 cm široký a 60 cm dlhý, po dĺžke ho prekrojte na dva pruhy a okraje potrite rozšľahaným bielkom. Do stredu každého pruhu naukladajte kocky čokolády, časť nasekaných mandlí, hrozienka a posypte škoricou. Z pruhov urobte valčeky, preneste ich na papier na pečenie, zmotajte do dvojramenného vrkoča, stočte do venca a nechajte ešte pol hodiny kysnúť.
Hotový veniec potrite bielkami, posypte zvyšnými mandľami a pečte v predhriatej rúre asi 30 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.