Veľkonočný veniec

Veľká noc
229 Veľkonočný veniec

Ingrediencie

  • 175 g hladkej múky na kysnuté cesto
  • 75 g rozpusteného masla
  • 50 g cukru
  • 4 žĺtky
  • 50 ml vlažného mlieka
  • soľ
  • 1 štipka vanilky
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 25 g horkej čokolády
  • 1 lyžica škorice (mletej)
  • 50 g hrozienok
  • 50 g olúpaných mandlí
  • 1 kocka droždia

Postup

Do vlažného mlieka dajte lyžičku múky, cukru, rozdrobené droždie, zamiešajte a nechajte vzísť kvások.

Maslo vymiešajte so žĺtkami a cukrom. Pridajte citrónovú kôru, soľ, vanilku, kvások a postupne zapracovávajte múku, kým nevznikne vláčne cesto. Zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť.

Nakoniec cesto rozvaľkajte na pruh asi 25 cm široký a 60 cm dlhý, po dĺžke ho prekrojte na dva pruhy a okraje potrite rozšľahaným bielkom. Do stredu každého pruhu naukladajte kocky čokolády, časť nasekaných mandlí, hrozienka a posypte škoricou. Z pruhov urobte valčeky, preneste ich na papier na pečenie, zmotajte do dvojramenného vrkoča, stočte do venca a nechajte ešte pol hodiny kysnúť.

Hotový veniec potrite bielkami, posypte zvyšnými mandľami a pečte v predhriatej rúre asi 30 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku