500 g hladkej múky na kysnuté cestá
70 g krupicového cukru
225 ml mlieka
1 vajce a 1 žĺtok
50 g zmäknutého masla
30 g čerstvého droždia
Drvené pistácie na ozdobu
Na potretie povrchu pred pečením: 1 vajce, 1 lyžica mlieka
Do misy nasypte múku a v jamke pripravte kvások. Do jamky nalejte vlažné mlieko, nadrobte droždie a pridajte cukor. Nechajte v teple 10 – 15 minút odpočívať. Do misy alebo robota pridajte všetky zvyšné suroviny a spracujte hladké nelepivé pružné cesto. Práve tieto vlastnosti podporuje hladká múka na kysnuté cestá. Nechajte pod utierkou v teple 60 minút kysnúť.
Keď cesto vykysne, rozohrejte rúru na 170 °C. Vykysnuté cesto rozdeľte na 3 rovnako veľké diely, vyvaľkajte z nich asi 60 cm dlhé húsenice a zapleťte do vrkoča. Spojte do kruhu. Nechte pred pečením kysnúť ešte 10 – 15 minút pod utierkou na plechu. Pred vložením do rúry potrite rozšľahaným bielkom a posypte pistáciami. Pečte 15 minút dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.