Veľkonočný veniec s pistáciami

Ořechy
74 Veľkonočný veniec s pistáciami

Ingrediencie

500 g hladkej múky na kysnuté cestá

70 g krupicového cukru

225 ml mlieka

1 vajce a 1 žĺtok

50 g zmäknutého masla

30 g čerstvého droždia

Drvené pistácie na ozdobu

Na potretie povrchu pred pečením: 1 vajce, 1 lyžica mlieka

Postup

Do misy nasypte múku a v jamke pripravte kvások. Do jamky nalejte vlažné mlieko, nadrobte droždie a pridajte cukor. Nechajte v teple 10 – 15 minút odpočívať.  Do misy alebo robota pridajte všetky zvyšné suroviny a spracujte hladké nelepivé pružné cesto. Práve tieto vlastnosti podporuje hladká múka na kysnuté cestá. Nechajte pod utierkou v teple 60 minút kysnúť.

Keď cesto vykysne, rozohrejte rúru na 170 °C. Vykysnuté cesto rozdeľte na 3 rovnako veľké diely, vyvaľkajte z nich asi 60 cm dlhé húsenice a zapleťte do vrkoča. Spojte do kruhu. Nechte pred pečením kysnúť ešte 10 – 15 minút pod utierkou na plechu. Pred vložením do rúry potrite rozšľahaným bielkom a posypte pistáciami. Pečte 15 minút dozlatista.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku