Veľkonočný veniec

Veľká noc
63 Veľkonočný veniec

Ingredience

500 g hladkej múky na kysnuté cestá

70 g cukru

225 ml mlieka

1 vajce a 1 žľtok

50 g zmäknutého masla

30 g čerstvého droždia

Na potretie povrchu pred pečením: 1 bielok a 1 lyžica mlieka

Použitá múka

Postup

Nasypte múku do misy a v jamke pripravte kvások. Do jamky nalejte vlažné mlieko, rozdrobte droždie a pridajte cukor. Nechajte odpočívať na teplom mieste 10–15 minút. Do misy alebo kuchynského robota pridajte všetky zvyšné suroviny a vypracujte hladké, nelepivé a pružné cesto. Práve tieto vlastnosti podporuje hladká múka na kysnuté cestá. Nechajte kysnúť pod utierkou na teplom mieste 60 minút.

Keď cesto vykysne, predhrejte rúru na 170 °C. Vykysnuté cesto rozdeľte na 3 rovnako veľké časti, vyvaľkajte z nich asi 60 cm dlhé valčeky a zapleťte do vrkoča. Spojte do kruhu. Nechajte kysnúť ešte 10–15 minút pod utierkou na plechu. Pred vložením do rúry potrite rozšľahaným bielkom a pečte 15 minút dozlatista.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.