Na dokončenie:
Múku nasypte cez sito do misy, uprostred utvorte jamku a rozdrobte do nej droždie. Zasypte lyžicou z odmeranej dávky cukru, prilejte trochu vlažného mlieka a zahrňte troškou múky z misy. Nechajte v teple vzísť kvások, trvá to asi 10 minút. Ak sa za ten čas nič nestane, je kvások nefunkčný a je potrebné začať znovu.
Teraz pridajte zostávajúci cukor, vanilku, kôru z citróna a soľ. Dolejte zvyšok vlažného mlieka, rozohriate maslo a všetko vypracujte ideálne v robote na hladké cesto. Nechajte ho pracovať na nižšie otáčky, kým nie je cesto kompaktné a nelepivé. Nakoniec zapracujte aj hrozienka máčané v rume, bez tekutiny, a oriešky. Preložte späť do misy, zľahka zaprášte múkou a v teple nechajte kysnúť minimálne 60 minút.
Potom cesto rozdeľte na 4 diely, utvorte z nich dlhé valčeky a zapleťte. Postup si môžete presne zobraziť v našom videorecepte. Potrite vyšľahaným vajcom a zasypte plátkami mandlí. Nechajte na plechu vyloženom papierom na pečenie ešte 25 minút kysnúť. Potom pečte v rúre predhriatej na 180 °C najprv 10 minút, potom znížte teplotu na 160 °C a pečte dozlatista, dohromady asi 30 minút. Kontrolujte špajľou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.