Vianočná torta s tvarohovým krémom

Vianoce
267 Vianočná torta s tvarohovým krémom

Ingrediencie

Na korpus:

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 20 g jemne nasekaných mandlí
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • štipka soli
  • 150 ml 30 % smotany
  • 100 ml oleja
  • 25 ml rumu + ďalší rum na pokvapkanie korpusov
  • marhuľová alebo višňová marmeláda
  • maslo a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy

 

Na krém:

  • 200 ml 30 % smotany
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 1 tobolka vanilky
  • 100 g práškového cukru

 

Na ozdobení :

  • čerstvý rozmarín
  • domáce sušienky (napr. zázvorové)

Postup

Predhrejte rúru na 180 °C a formu s priemerom asi 18 – 20 cm vytrite maslom a vysypte hrubou múkou. Dno formy vyložte papierom na pečenie.

Pripravte cesto na korpus tak, že v jednej nádobe zmiešate suché ingrediencie a v druhej vyšľaháte tie mokré. Zmiešajte obe časti na hladké cesto a to vlejte do formy. Pečte asi 30 – 40 minút alebo kým korpus nie je hotový. To môžete overiť pomocou špajle.

Hotový korpus nechajte úplne vychladnúť a potom ho vyberte z formy. Dvakrát korpus prekrojte.

Pripravte si krém tak, že vyšľaháte tvaroh s cukrom a obsahom tobolky vanilky.  Za mierneho šľahania prilejte smotanu a potom vyšľahajte krém dotuha. Zostavte tortu. Každý diel korpusu hojne pokvapkajte rumom, aby bola šťavnatá, a potrite marmeládou. Pomocou veľkej vrstvy krému všetky diely korpusu spojte.

Celú tortu potrite krémom a pomocou stierky ju zo všetkých strán uhlaďte. Spodnú hranu torty aj vrch môžete dozdobiť pomocou vrecúška na zdobenie.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku