Ingrediencie
Na korpus:
- 250 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 vanilkový cukor
- 200 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 20 g jemne nasekaných mandlí
- 2 lyžice holandského kakaa
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička mletého zázvoru
- štipka soli
- 150 ml 30 % smotany
- 100 ml oleja
- 25 ml rumu + ďalší rum na pokvapkanie korpusov
- marhuľová alebo višňová marmeláda
- maslo a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy
Na krém:
- 200 ml 30 % smotany
- 750 g mäkkého tvarohu
- 1 tobolka vanilky
- 100 g práškového cukru
Na ozdobení :
- čerstvý rozmarín
- domáce sušienky (napr. zázvorové)