Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte cesto, ktoré bude dobre držať pohromade a zároveň nebude príliš mazľavé. Uložte ho do chladničky.
Na panvici rozohrejte maslo a zaprášte múkou. Nechajte chvíľu zasmažiť. Potom pridajte cukor a koreniny, zalejte troškou vody a uvarte hustý sladký sirup. V prípade potreby prilejte ešte trochu vody.
Rozdeľte cesto na dve polovice. Z prvej vyvaľkajte placku a vyložte ňou tortovú formu (veľkosť približne 28 cm) tak, aby vznikli okraje vysoké asi 3 cm.
Do cesta pohádžte pokrájané hrušky (zbavené jadrovníkov) a prelejte uvareným sirupom.
Z druhej polovice cesta vyvaľkajte druhú placku, do ktorej môžete ľubovoľne vykrájať napríklad hviezdy, a koláč ňou priklopte. Okraje dobre pritlačte. Ak ste nerobili hviezdičky, povrch na niekoľkých miestach poprepichujte vidličkou, aby mohla unikať para.
Pečte približne 45 min – prvých 10 minút pri teplote 220°C a potom stiahnite na 170°C. Vyberte, až bude povrch zlatistý.
Koláč poprášte cukrom a podávajte. Je dobrý studený i teplý.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.