Zamatový baranček

Veľká noc
250 Zamatový baranček

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky Babičkina voľba tortová
  • 30 g holandského kakaa
  • 120 g zmäknutého masla
  • 300 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 ml cmaru
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • maslo na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy

Postup

Rúru predhrejte na 180°C. Formu vymažte maslom a vysypte múkou.

V mise zmiešajte sypké ingrediencie – múku, štipku soli, kakao a prášok do pečiva. V druhej mise rozšľahajte maslo s cukrom a postupne pridávajte vajcia.

Následne pridajte všetky sypké ingrediencie, vlejte cmar a dôkladne premiešajte. Cesto vlejte do pripravenej formy a pečte asi 30 minút (prepečenie kontrolujte špajdľou).

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku