Zeleninový koláč

Koláč Syr
92 Zeleninový koláč

Ingrediencie

Na cesto:

255 g hladkej múky na krehké cestá

113 g zmäknutého masla

1 vajce

štipka soli

 

Na náplň:

1 cibuľa alebo šalotka na mesiačiky

1 červená paprika na prúžky

4 väčšie šampiňóny na plátky

250 g obľúbeného syra

olej na restovanie

4 vajcia

300 ml mlieka

provensálske alebo talianske korenie

Použitá múka

Postup

Najprv si pripravte cesto s dostatočným predstihom pred pečením. Je potrebné nechať ho uležať. Na doske zmiešajte maslo nakrájané na kocky s múkou a končekmi prstov vypracujte mrvenicu. Potom osoľte, pridajte vajcia a vypracujte hladké cesto.

Uložte zabalené vo fólii aspoň na 30 minút do chladničky.

Potom zapnite rúru na 180 °C. Teraz vyvaľkajte tenkú placku, ktorou vyložíte vymazanú formu na nízky koláč. Pritlačte k forme a husto poprepichujte vidličkou, aby sa cesto nedvíhalo. Dajte na 10 minút predpiecť samotné cesto.

Na oleji medzitým orestujte cibuľu a zeleninu domäkka.

V miske prešľahajte vajce, mlieko a korenie, prípadne dosoľte, ak korenie neobsahuje soľ. Predpečené cesto rovnomerne vyložte zeleninou a zalejte zálievkou. Nakoniec posypte syrom a dajte dopiecť. Asi po 30 minútach skontrolujte a na posledných 5 – 10 minút môžete zapnúť horný gril, aby mal koláč dozlatista upečenú krustu.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.