Na cesto:
255 g hladkej múky na krehké cestá
113 g zmäknutého masla
1 vajce
štipka soli
Na náplň:
1 cibuľa alebo šalotka na mesiačiky
1 červená paprika na prúžky
4 väčšie šampiňóny na plátky
250 g obľúbeného syra
olej na restovanie
4 vajcia
300 ml mlieka
provensálske alebo talianske korenie
Najprv si pripravte cesto s dostatočným predstihom pred pečením. Je potrebné nechať ho uležať. Na doske zmiešajte maslo nakrájané na kocky s múkou a končekmi prstov vypracujte mrvenicu. Potom osoľte, pridajte vajcia a vypracujte hladké cesto.
Uložte zabalené vo fólii aspoň na 30 minút do chladničky.
Potom zapnite rúru na 180 °C. Teraz vyvaľkajte tenkú placku, ktorou vyložíte vymazanú formu na nízky koláč. Pritlačte k forme a husto poprepichujte vidličkou, aby sa cesto nedvíhalo. Dajte na 10 minút predpiecť samotné cesto.
Na oleji medzitým orestujte cibuľu a zeleninu domäkka.
V miske prešľahajte vajce, mlieko a korenie, prípadne dosoľte, ak korenie neobsahuje soľ. Predpečené cesto rovnomerne vyložte zeleninou a zalejte zálievkou. Nakoniec posypte syrom a dajte dopiecť. Asi po 30 minútach skontrolujte a na posledných 5 – 10 minút môžete zapnúť horný gril, aby mal koláč dozlatista upečenú krustu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.