na 4 porcie:
Na dokončenie
Začnite tým, že uvaríte zemiaky v šupke domäkka. Nechajte zemiaky bokom vychladnúť, olúpte ich a prelisujte lisom na zemiaky do veľkej misy. Pridajte ďalšie suroviny a vypracujte ručne alebo v robote cesto. Rozdeľte ho na 2 diely a vyvaľkajte na pomúčenej doske tenkého hada. Krájajte gnocchi asi 2,5 cm veľké, každý stlačte vidličkou, aby mal vrúbky.
Pripravte si znovu hrniec s vriacou osolenou vodou. Varte gnocchi po menších dávkach rýchlo, vždy len kým vyplávajú, čo trvá asi 1 – 2 minúty. Potom ich cedidlom vyberte a dajte do misy s trochou masla, aby sa neprilepili. Servírujte podľa chuti a sezóny.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.