Zemiakové gnocchi

Syr Zemiaky
74 Zemiakové gnocchi

Ingrediencie

na 4 porcie:

  • 100 g polohrubej múky
  • 500 g múčnych zemiakov typu C
  • 1 vajce
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • 100 g ricotty

Na dokončenie

  • maslo, cesnak, paradajky, čerstvá bazalka, parmezán

Postup

Začnite tým, že uvaríte zemiaky v šupke domäkka. Nechajte zemiaky bokom vychladnúť, olúpte ich a prelisujte lisom na zemiaky do veľkej misy. Pridajte ďalšie suroviny a vypracujte ručne alebo v robote cesto. Rozdeľte ho na 2 diely a vyvaľkajte na pomúčenej doske tenkého hada. Krájajte gnocchi asi 2,5 cm veľké, každý stlačte vidličkou, aby mal vrúbky.

Pripravte si znovu hrniec s vriacou osolenou vodou. Varte gnocchi po menších dávkach rýchlo, vždy len kým vyplávajú, čo trvá asi 1 – 2 minúty. Potom ich cedidlom vyberte a dajte do misy s trochou masla, aby sa neprilepili. Servírujte podľa chuti a sezóny.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.