Zemiakové knedle so slivkami

Leto Slivky
121 Zemiakové knedle so slivkami

Ingrediencie

na 3 – 4 porcie:

  • 600 g múčnych zemiakov (najlepšie staršie zemiaky, varný typ C – uvedená hmotnosť surových zemiakov)
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 celé vajce (prípadne 2 menšie)
  • soľ
  • 10 sliviek alebo ringlôt

Na dokončenie:

  • 100 g mletého maku
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g domáceho slivkového lekváru
  • 50 g perníka na strúhanie
  • 4 lyžice rozpusteného masla

Postup

Uvarte zemiaky v šupke a potom ich celkom vychladené ošúpte.

Následne ich prelisujte alebo nastrúhajte, pridajte polohrubú múku, vajce a štipku soli. Rukami alebo vareškou vypracujte cesto, ktoré sa nelepí.

Nechajte ho pár minút odstáť a potom na pomúčenej doske postupne spracujte knedle plnené slivkami a ukladajte ich na pomúčenú tácku.

Knedle vhoďte (najlepšie všetky naraz, ak vám to hrniec dovolí) do vriacej osolenej vody a varte ich, kým nevyplávajú. Prípadne použite parák, ak ho máte k dispozícii. Tam varte knedle v pare 7 – 8 minút. Nakoniec ich na tanieri ozdobte posýpkami a horúcim lekvárom podľa chuti a rozpusteným maslom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku