na 3 – 4 porcie:
Na dokončenie:
Uvarte zemiaky v šupke a potom ich celkom vychladené ošúpte.
Následne ich prelisujte alebo nastrúhajte, pridajte polohrubú múku, vajce a štipku soli. Rukami alebo vareškou vypracujte cesto, ktoré sa nelepí.
Nechajte ho pár minút odstáť a potom na pomúčenej doske postupne spracujte knedle plnené slivkami a ukladajte ich na pomúčenú tácku.
Knedle vhoďte (najlepšie všetky naraz, ak vám to hrniec dovolí) do vriacej osolenej vody a varte ich, kým nevyplávajú. Prípadne použite parák, ak ho máte k dispozícii. Tam varte knedle v pare 7 – 8 minút. Nakoniec ich na tanieri ozdobte posýpkami a horúcim lekvárom podľa chuti a rozpusteným maslom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.