Do misy nasypte múku a urobte doprostred jamku. Do nej nasypte cukor, namrvte droždie a nalejte mlieko. Nechajte 10 min. odstáť.
Pridajte všetky zvyšné ingrediencie (soľ podľa vlastnej chuti) vrátane najemno nastrúhaných zemiakov a vypracujte hladké cesto.
Cesto nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste a potom z nej vytvarujte malé guľky. Tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozostupmi.
Každú guľku potrite žĺtkom a posypte sezamom. Pečte na 180 °C asi 10 min., alebo kým nebudú hotové.
TIP : Upečené guľky nechajte vychladnúť a potom ich prekrojte. Podávajte napríklad s maslom, šunkou so syrom, s obľúbenou nátierkou alebo napríklad s kyslou smotanou, kôprom a údeným lososom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.