Zemiakové mini žemličky

Zemiaky
271 Zemiakové mini žemličky

INGREDIENCIE:

  • 200 g múky na kysnuté cesto
  • 70 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 10 g droždia
  • 1 vajce + žĺtok na potretie
  • 50 ml rozpusteného masla
  • 100 g zemiakov (uvarených v šupke a olúpaných)
  • soľ
  • čierny sezam na posypanie

POSTUP:

Do misy nasypte múku a urobte doprostred jamku. Do nej nasypte cukor, namrvte droždie a nalejte mlieko. Nechajte 10 min. odstáť.

Pridajte všetky zvyšné ingrediencie (soľ podľa vlastnej chuti) vrátane najemno nastrúhaných zemiakov a vypracujte hladké cesto.

Cesto nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste a potom z nej vytvarujte malé guľky. Tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozostupmi.

Každú guľku potrite žĺtkom a posypte sezamom. Pečte na 180 °C asi 10 min., alebo kým nebudú hotové.

 

TIP : Upečené guľky nechajte vychladnúť a potom ich prekrojte. Podávajte napríklad s maslom, šunkou so syrom, s obľúbenou nátierkou alebo napríklad s kyslou smotanou, kôprom a údeným lososom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku