Zemiakové muffiny so slaninou

Zemiaky
496 Zemiakové muffiny so slaninou

Ingrediencie

  • 200 g zemiakov
  • 150 g hladkej múky tortovej
  • 50 g strúhaného čedaru
  • 150 ml mlieka
  • 70 g slaniny
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • lyžička masti
  • ½ cibule
  • 2 vajcia
  • 80 ml rozpusteného masla
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžička soli
  • čerstvo pomleté korenie

Použitá múka

Postup

Predhrajte rúru na 170°C. Zemiaky oškrabte, umyte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Slaninu nakrájajte na malé kocky a cibuľu nadrobno.

Na panvici rozohrejte masť a pomaly na nej nechajte orestovať slaninu spolu s cibuľou. Až sa cibuľa opečie do sklovita, panvicu odstavte a nechajte zmes zľahka vychladnúť.

Vajcia vyšľahajte s mliekom a olejom, pridajte soľ, korenie a rozmarín nasekaný nadrobno. Do vaječnej zmesi vmiešajte zemiaky a slaninu s cibuľkou, vrátane vypečeného tuku.

V druhej nádobe zmiešajte múku, kypriaci prášok a syr.
Zmiešajte obe časti v hladké cesto. Cestom vyplňte papierové košíčky a dajte ich piecť približne na 25 minút (doba pečenia sa môže líšiť v závislosti na vašej rúre).

TIP: Namiesto papierových košíčkov môžete použiť formu na pečenie muffinov, vyložiť ju štvorcom papiera na pečenie a piecť muffiny týmto spôsobom. Docielite tak rustikálnejší vzhľad muffinov.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.