Predhrajte rúru na 170°C. Zemiaky oškrabte, umyte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Slaninu nakrájajte na malé kocky a cibuľu nadrobno.
Na panvici rozohrejte masť a pomaly na nej nechajte orestovať slaninu spolu s cibuľou. Až sa cibuľa opečie do sklovita, panvicu odstavte a nechajte zmes zľahka vychladnúť.
Vajcia vyšľahajte s mliekom a olejom, pridajte soľ, korenie a rozmarín nasekaný nadrobno. Do vaječnej zmesi vmiešajte zemiaky a slaninu s cibuľkou, vrátane vypečeného tuku.
V druhej nádobe zmiešajte múku, kypriaci prášok a syr.
Zmiešajte obe časti v hladké cesto. Cestom vyplňte papierové košíčky a dajte ich piecť približne na 25 minút (doba pečenia sa môže líšiť v závislosti na vašej rúre).
TIP: Namiesto papierových košíčkov môžete použiť formu na pečenie muffinov, vyložiť ju štvorcom papiera na pečenie a piecť muffiny týmto spôsobom. Docielite tak rustikálnejší vzhľad muffinov.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.