na 4 porcie:
Na dokončenie:
Uvarte zemiaky v šupke a potom ich celkom vychladené olúpte.
Následne ich prelisujte alebo nastrúhajte, pridajte polohrubú múku, vajce a štipku soli. Rukami alebo vareškou vypracujte cesto, ktoré sa nelepí. Nechajte ho pár minút odstáť a potom na pomúčenej doske postupne vyvaľkajte šúľance a ukladajte ich na pomúčenú tácku. Aby ste mali šúľance rovnaké, môžete si postupne vážiť cesto po 40 g, skôr ako ich vyvaľkáte. Dohromady tak z cesta vytvoríte 20 šúľancov – na každú porciu 5.
Šúľance vhoďte (najlepšie všetky naraz, ak vám to hrniec dovolí) do vriacej osolenej vody a varte ich, kým nevyplávajú. Nakoniec ich na tanieri posypte makom a cukrom, polejte maslom a pridajte rozohriaty lekvár.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.