Zemiakové vafle bezo zvyškov

Syr Zemiaky
169 Zemiakové vafle bezo zvyškov

Ingrediencie

na 2 porcie:

  • 100 g zvyšnej zemiakovej kaše alebo štuchaných zemiakov
  • (prípadne, keď bude chuť, stačí uvariť zemiaky v šupke a nastrúhať najemno)
  • 1 vajce
  • 50 g strúhaného tvrdého syra
  • (najlepšie výraznej chuti – napríklad typu čedar alebo parmezán)
  • čerstvé bylinky – hladkolistá petržlenová vňať, pažítka alebo bazalka
  • 30 g hladkej špaldovej múky
  • + v prípade, že nemáte kašu, bude treba ešte maslo a mlieko na zjemnenie

Na dokončenie podľa toho, čo máte najradšej:

  • paradajková omáčka
  • jogurtový dip
  • cícerový hummus
  • guacamole

Postup

Ak pracujete so zvyšnou kašou, máte to jednoduchšie. V prípade zemiakov pridajte kocku masla a mlieko, ako keby ste pripravovali kašu. Do zmesi následne pridajte vajíčko, strúhaný syr a múku, vidličkou spracujte cestíčko.

Zmes asi nebude treba dochucovať – syr je slaný dosť a kašu ste už možno dochutili predtým. Podľa chuti a zvolenej konečnej úpravy teraz môžete nasekať do zmesi ešte bylinky podľa chuti. Môžete do nej tiež pridať nasekané sušené paradajky, olivy a podobne.

V rozpálenom vafľovači nechajte rozpustiť trochu masla. Lyžicou naneste hutné cesto a rozprestrite ho rovnomerne na plochu vafľovača. Ten hneď nezatvárajte, ale nechajte vafľu zatiahnuť a až na posledné 2 minúty ho zatvorte. Vafľu vyberte opatrne, najlepšie dreveným nožom.

Zdobte obľúbeným dipom, semienkami, dostupnou zeleninou alebo len jogurtom s harissou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku