Do misy nasypte múku a zmiešajte ju so soľou a rožkami nakrájanými na malé kúsky.
Uprostred urobte jamku a nalejte do nej vlažné mlieko. Prisypte droždie a nechajte 10 min. odstáť.
Potom pridajte vajce a vypracujte vláčne cesto. Čím vláčnejšie cesto pripravíte, tým bude výsledná knedľa mäkšia.
Misu s cestom zakryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
Vykysnuté cesto rozdeľte na 2 – 3 časti a z každej vytvarujte jednu knedľu.
V osolenej vriacej vode varte každú knedľu 15 – 20 min., potom ich vyberte a ihneď rozdeľte pomocou nite na polovice, aby mohla unikať para.
TIP: Zvoľte dostatočne veľký hrniec, pretože knedle počas varenia zväčšia objem.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.