Žemľové knedle

290 Žemľové knedle

INGREDIENCIE:

  • 400 g hrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 vajce
  • 240 ml mlieka
  • 4 rožky

POSTUP:

Do misy nasypte múku a zmiešajte ju so soľou a rožkami nakrájanými na malé kúsky.

Uprostred urobte jamku a nalejte do nej vlažné mlieko. Prisypte droždie a nechajte 10 min. odstáť.

Potom pridajte vajce a vypracujte vláčne cesto. Čím vláčnejšie cesto pripravíte, tým bude výsledná knedľa mäkšia.

Misu s cestom zakryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť asi hodinu.

Vykysnuté cesto rozdeľte na 2 – 3 časti a z každej vytvarujte jednu knedľu.

V osolenej vriacej vode varte každú knedľu 15 – 20 min., potom ich vyberte a ihneď rozdeľte pomocou nite na polovice, aby mohla unikať para.

 

TIP: Zvoľte dostatočne veľký hrniec, pretože knedle počas varenia zväčšia objem.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku