Babičkina bublanina

Jahody Leto Maliny
86 Babičkina bublanina

Ingrediencie

2 vajcia

1 hrnček práškového cukru

1 vanilkový cukor

200 g bieleho jogurtu

2 hrnčeky polohrubej múky Babičkina voľba + múka na vysypanie formy

1 prášok do pečiva

2 lyžice oleja (slnečnicový, repkový) + olej na vymazanie formy

ríbezle, maliny, jahody

 

Budete potrebovať tortovú formu s priemerom cca 28 cm

Použitá múka

Vôňa leta – to sú rýchle koláče a bublaniny upečené na plechu z čerstvého slovenského ovocia, ktoré rastú v záhradách a sadoch po celej krajine. Vychutnajte si rýchly víkendový múčnik aj vy.

Postup

V mise vymiešajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte jogurt, múku a nakoniec zľahka vmiešajte prášok do pečiva a olej.

Formu na pečenie vymažte olejom a vysypte múkou.

Nalejte do nej cesto a navrch rozložte ovocie, ktoré potom zľahka prstami zatlačte do cesta, v našom recepte sme použili červené a biele ríbezle.

Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C dozlatista, asi 45 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.