2 vajcia
1 hrnček práškového cukru
1 vanilkový cukor
200 g bieleho jogurtu
2 hrnčeky polohrubej múky Babičkina voľba + múka na vysypanie formy
1 prášok do pečiva
2 lyžice oleja (slnečnicový, repkový) + olej na vymazanie formy
ríbezle, maliny, jahody
Budete potrebovať tortovú formu s priemerom cca 28 cm
Vôňa leta – to sú rýchle koláče a bublaniny upečené na plechu z čerstvého slovenského ovocia, ktoré rastú v záhradách a sadoch po celej krajine. Vychutnajte si rýchly víkendový múčnik aj vy.
V mise vymiešajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte jogurt, múku a nakoniec zľahka vmiešajte prášok do pečiva a olej.
Formu na pečenie vymažte olejom a vysypte múkou.
Nalejte do nej cesto a navrch rozložte ovocie, ktoré potom zľahka prstami zatlačte do cesta, v našom recepte sme použili červené a biele ríbezle.
Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C dozlatista, asi 45 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.