Táto múka je vyrobená zo špaldy, čo je prastarý druh pšenice.
Múku môžete použiť namiesto bežnej pšeničnej múky v mnohých receptoch na pečenie vašich obľúbených múčnikov. Hodí sa aj na každodenné pečenie domáceho sladkého aj slaného pečiva (bábovky a perníky, kysnuté buchty, koláče, sušienky a cukrovinky, palacinky, chlieb, rožky, žemle). Vhodná je aj na prípravu kysnutých ciest. Pečivo vďaka nej získa jemne orieškovú chuť a arómu. Výrobky budú trochu tmavšie a menej nadýchané než z pšeničnej hladkej múky.
Tip: Múku môžete zmiešať s pšeničnou hladkou alebo špaldovou celozrnnou múkou v rôznom pomere podľa vašej chuti a získate tak rôzne varianty ciest. Hladkú múku špaldovú môžete tiež použiť pri príprave kysnutých ciest.