Zamotané šišky

Škorica
282 Zamotané šišky

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 7 lyžíc cukru
  • 2 žĺtky
  • 8 lyžíc tuku (2 lyžice masti, 2 oleja, 2 masla)
  • 1 sušené droždie
  • štipka soli
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica rumu
  • na obalenie cukor so škoricou
  • olej na smaženie

Postup

Zmiešajte múku, cukor, droždie, štipku soli, citrónovú kôru, vanilkový cukor.

V druhej mise zmiešajte vlažné mlieko, žĺtky, tuk a rum.

Spojte obsah oboch misiek dohromady a vypracujte hladké cesto.

Cesto prikryte a nechajte kysnúť v teple cca 1 hodinu.

Po vykysnutí z cesta tvorte uzlíky, tie nechajte ešte asi 10 minút kysnúť.

Smažte v dostatočnom množstve rozpáleného oleja dozlatista.

Usmažené uzlíčky obaľte v škoricovom cukre.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku