Špenátové mini quiche

Leto Syr
233 Špenátové mini quiche

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA CESTO:

  • 170 g špaldovej múky
  • 90 g masla alebo masti
  • ½ lyžičky soli
  • 1 vajce
  • studená voda podľa potreby

 

INGREDIENCIE NA NÁPLŇ:

  •      250 ml smotany na šľahanie
  •      3 vajcia
  •      soľ
  •      čierne korenie
  •      štipka muškátového orieška
  •      50 g nasekaného mrazeného špenátu
  •      50 g strúhaného syra

Postup

Z múky, masla, vajca a soli vypracujte hladké cesto. V prípade, že sa bude cesto drobiť, pridajte trochu studenej vody.

Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a na hodinu uložte do chladničky.

Pripravte si náplň. V mise vyšľahajte vajcia a zmiešajte ich so smotanou, ochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.

Vmiešajte špenát a syr.

Cesto rozvaľkajte na tenkú placku a pohárom vykrajujte kolieska.

Vzniknutými kolieskami vykladajte dná formy na muffiny tak, aby vám vznikol tvar korpusu koláča s okrajmi.

Do každého korpusu lyžicou vložte náplň po okraj.

Pečte na 180 °C asi 20 – 30 minút, alebo kým povrch nebude zlatistý a pevný.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku