Citrónová tvarohová bábovka

Bábovka Citron Leto
92 Citrónová tvarohová bábovka

Ingrediencie

500 g polotučného tvarohu

160 g mäkkého masla

225 g cukru

3 vajcia

200 g jemnej krupičky

½ vrecka prášku do pečiva

2 bio citróny – nastrúhaná kôra z nich

štipka soli

Použitá múka

Postup

Pre dokonalý výsledok je nutné mať vajíčka, maslo a tvaroh pri izbovej teplote. Môžete si napríklad večer tieto tri suroviny vybrať na linku a ráno pripraviť cesto.

Na cesto vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej peny. Potom postupne pridávajte po jednom vajíčka a stále šľahajte kým vznikne svetlá nadýchaná pena, môže to trvať aj 15 minút, ale je to základ bábovky, tak to nepodceňujte.

Opatrne nastrúhajte žltú časť kôry z umytých chemicky neošetrených citrónov. Potom postupne pridávajte tvaroh a nakoniec krupičku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli, tá pomôže k dokonalému výsledku. Cesto je tuhšie, ale dá sa preliať do formy na bábovku. Ak použijete na prípravu cesta farmársky tvaroh, ktorý väčšinou obsahuje menej vody, pomôžte si trochou mlieka.

Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C po dobu 45 minút. Tejto bábovke sa občas nechce von z formy. Ja ju preto vždy ešte za tepla otočím na tanier a prikryjem mokrou utierkou. Za chvíľku sa odlepí od stien a je celá krásne na tanieri.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.