500 g polotučného tvarohu
160 g mäkkého masla
225 g cukru
3 vajcia
200 g jemnej krupičky
½ vrecka prášku do pečiva
2 bio citróny – nastrúhaná kôra z nich
štipka soli
Pre dokonalý výsledok je nutné mať vajíčka, maslo a tvaroh pri izbovej teplote. Môžete si napríklad večer tieto tri suroviny vybrať na linku a ráno pripraviť cesto.
Na cesto vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej peny. Potom postupne pridávajte po jednom vajíčka a stále šľahajte kým vznikne svetlá nadýchaná pena, môže to trvať aj 15 minút, ale je to základ bábovky, tak to nepodceňujte.
Opatrne nastrúhajte žltú časť kôry z umytých chemicky neošetrených citrónov. Potom postupne pridávajte tvaroh a nakoniec krupičku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli, tá pomôže k dokonalému výsledku. Cesto je tuhšie, ale dá sa preliať do formy na bábovku. Ak použijete na prípravu cesta farmársky tvaroh, ktorý väčšinou obsahuje menej vody, pomôžte si trochou mlieka.
Pečte vo vyhriatej rúre na 170 °C po dobu 45 minút. Tejto bábovke sa občas nechce von z formy. Ja ju preto vždy ešte za tepla otočím na tanier a prikryjem mokrou utierkou. Za chvíľku sa odlepí od stien a je celá krásne na tanieri.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.