Ingrediencie:
Náplň:
Šalviové maslo:
Na dokončenie:
Hladkú múku si odvážte a najlepšie cez sito nasypte na drevenú dosku. Utvorte jamku, vklepnite do nej vajcia a pridajte olej. Spracovávajte ručne, teplota rúk je na prípravu cestovín zásadná. Pracujte poctivo, kým sa ingrediencie zjednotia do jedného kompaktného cesta. Hladkú guľu cesta prikryte utierkou a nechajte najmenej 30 minút odpočívať.
Pripravte si náplň. Špenát sparte vo vode, nechajte odkvapkať v sitku a potom nasekajte nadrobno. V mise ho zmiešajte s ricottou, osoľte a okoreňte. Môžete jemne dochutiť citrónovou šťavou a parmezánom.
Pri príprave raviol vyvaľkajte tenkú placku. Najlepšie to urobíte tak, že cesto opakovane vyvaľkáte, placku znovu poskladáte, niekoľkokrát ju preložíte a znovu vyvaľkáte. Keď toto zopakujete 3× – 4×, bude cesto ešte lepšie. Nakoniec krájačom alebo nožom nakrájajte na niekoľko pruhov (podľa veľkosti raviol). V rozostupoch dávkujte lyžičku náplne a priklopte druhým pruhom cesta. Okraje pritlačte. Nožom alebo vykrajovačkou potom tvarujte samotné ravioly. Varte v osolenej vode 3 – 5 minút, kým nevyplávajú na hladinu.
Na dokončenie nechajte na panvici rozpustiť maslo, pridajte pár lístkov šalvie a uvarené ravioly. Pri podávaní posypte strúhaným parmezánom. Servírujte vždy čerstvé, hneď po uvarení, nech si môžete užiť chuť čerstvých domácich cestovín.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.