Domáce ravioly s ricottou a špenátom

44 Domáce ravioly s ricottou a špenátom

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička olivového oleja

Náplň:

  • 1 téglik ricotty
  • 3 hrsti baby špenátu

Šalviové maslo:

  • 1 malý zväzok šalvie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie

Na dokončenie:

  • parmezán, citrónová šťava a kôra

Postup

Hladkú múku si odvážte a najlepšie cez sito nasypte na drevenú dosku. Utvorte jamku, vklepnite do nej vajcia a pridajte olej. Spracovávajte ručne, teplota rúk je na prípravu cestovín zásadná. Pracujte poctivo, kým sa ingrediencie zjednotia do jedného kompaktného cesta. Hladkú guľu cesta prikryte utierkou a nechajte najmenej 30 minút odpočívať.

Pripravte si náplň. Špenát sparte vo vode, nechajte odkvapkať v sitku a potom nasekajte nadrobno. V mise ho zmiešajte s ricottou, osoľte a okoreňte. Môžete jemne dochutiť citrónovou šťavou a parmezánom.

Pri príprave raviol vyvaľkajte tenkú placku. Najlepšie to urobíte tak, že cesto opakovane vyvaľkáte, placku znovu poskladáte, niekoľkokrát ju preložíte a znovu vyvaľkáte. Keď toto zopakujete 3× – 4×, bude cesto ešte lepšie. Nakoniec krájačom alebo nožom nakrájajte na niekoľko pruhov (podľa veľkosti raviol). V rozostupoch dávkujte lyžičku náplne a priklopte druhým pruhom cesta. Okraje pritlačte. Nožom alebo vykrajovačkou potom tvarujte samotné ravioly. Varte v osolenej vode 3 – 5 minút, kým nevyplávajú na hladinu.

Na dokončenie nechajte na panvici rozpustiť maslo, pridajte pár lístkov šalvie a uvarené ravioly. Pri podávaní posypte strúhaným parmezánom. Servírujte vždy čerstvé, hneď po uvarení, nech si môžete užiť chuť čerstvých domácich cestovín.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku