Jablčný linecký koláč

Jablká
96 Jablčný linecký koláč

Ingrediencie

400 g hladkej múky

100 g práškového cukru

200 g studeného masla

1 vajce

1 citrón (nastrúhaná kôra z neho)

 

1 kg kyslejších jabĺk

1 vanilkový cukor

1 PL mletej škorice

cukor podľa chuti

Použitá múka

Postup

Na stred pracovnej dosky si nasypte odváženú múku. Uprostred múky urobte jamku, pridajte do nej rozklepnuté vajíčko, pokrájané studené maslo a ostatné ingrediencie. Rukami spracujte všetky ingrediencie tak, aby sa spojili a vzniklo hladké cesto.

Cesto zabaľte do fólie a uložte do chladničky. Medzitým ošúpte a nastrúhajte jablká. Šťavu z jabĺk jemne vyžmýkajte, posypte cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou.

Cesto vyberte a rozdeľte na polovicu. Prvú polovicu vyvaľkajte na celú plochu formy, v ktorej budete koláč piecť. Na ňu rozprestrite všetky jablká. Druhú polovicu môžete buď opäť vyvaľkať a tou potom koláč prikryť alebo vyvaľkané cesto nakrájajte na prúžky a na povrchu cesta spravte mriežku.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút, horné cesto by malo chytiť zlatistý nádych. Po vychladnutí nakrájajte na kocky.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.