400 g hladkej múky
100 g práškového cukru
200 g studeného masla
1 vajce
1 citrón (nastrúhaná kôra z neho)
1 kg kyslejších jabĺk
1 vanilkový cukor
1 PL mletej škorice
cukor podľa chuti
Na stred pracovnej dosky si nasypte odváženú múku. Uprostred múky urobte jamku, pridajte do nej rozklepnuté vajíčko, pokrájané studené maslo a ostatné ingrediencie. Rukami spracujte všetky ingrediencie tak, aby sa spojili a vzniklo hladké cesto.
Cesto zabaľte do fólie a uložte do chladničky. Medzitým ošúpte a nastrúhajte jablká. Šťavu z jabĺk jemne vyžmýkajte, posypte cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou.
Cesto vyberte a rozdeľte na polovicu. Prvú polovicu vyvaľkajte na celú plochu formy, v ktorej budete koláč piecť. Na ňu rozprestrite všetky jablká. Druhú polovicu môžete buď opäť vyvaľkať a tou potom koláč prikryť alebo vyvaľkané cesto nakrájajte na prúžky a na povrchu cesta spravte mriežku.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút, horné cesto by malo chytiť zlatistý nádych. Po vychladnutí nakrájajte na kocky.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.