250 g hladkej múky
160 g masla
160 g práškového cukru
85 g mletých orechov
15 g kakaa
1 malé vajce (alebo veľký žĺtok)
1/2 lyžičky mletej škorice
1/2 lyžičky mletých klinčekov
cukor na obaľovanie
Do misy dajte múku, cukor, mleté orechy, kakao, škoricu a klinčeky. Premiešajte, pridajte maslo nakrájané na kocky a vajce. Vyhrňte si rukávy a vypracujte pekné súdržné cesto. Zabaľte do fólie a nechajte cez noc odležať (v núdzi aspoň hodinu).
Rúru si predhrejte na 170 °C. Z odležaného cesta odštipujte malé dieliky cesta (8 až 10 g pre klasickú formu na veľkú medvediu labku). Každý dielik vtlačte do formičky na medvediu labku a palcom rovnomerne zatlačte dole aj smerom k okrajom. Cesto by malo mať v strede malú priehlbinu.
Naplnené formičky premiestite na plech a dajte piecť do predhriatej rúry. Veľké medvedie labky sú hotové asi za 7 až 10 minút, malé medvedie labky zaberú menej. Po upečení nechajte medvedie labky mierne vychladnúť. Vyklepnite z formičiek a podľa chuti obaľte alebo posypte cukrom (čisto práškovým alebo zmesou práškového a vanilkového). Nič zložité!
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.